Dieselmikrober / Dieseldyr

– at Dieselmikrober / «Dieseldyr» aldri kan oppstå i en dieseltank, det har ikke skjedd en oppstandelse der – de har kommet inn i tanken tilfeldig, slikt skjer helt plutselig uavhengig av alderen på tanken.

Dieselmikrober/Dieseldyr

Dieselmikrober kalles på folkemunne «dieseldyr» og er selvstendige livsformer som lever i og på vannflaten i en dieseltank, og livnærer seg av hydrokarboner fra dieselen. Dette er først og fremst en og fåcellede mikro-organismer som bakterier, men også smittestoffer som virus. Formeringen skjer ved celledeling. DNA kopieres til neste generasjon.

Prosessen: Fisjon, gjør at en ny generasjon dieselmikrober kan oppstå etter kun 20 minutter. Det finnes 84 forskjellige mikrobearter som lever av diesel, anaerobe. De er små, kun 2,3 – 2,6 mikron i størrelse, og en del vil fint kunne passere alt av filtre på en moderne dieselmotor.

Dieselmikrober / «Dieseldyr» oppstår ikke i tanken, de har kommet inn ved en tilfeldighet, slikt skjer helt plutselig.  

 Tilført, ikke oppstått.

 • Dieselmikrober kommer inn i dieseltanker tilfeldig og plutselig.
 • I dieseltanker vil det kunne dannes kondens. Kondensen kan gi ytterligere formering for dieselmikrobene, dersom det er kondens / vann til stede i tanken.
 • En ny tank som enda ikke har fylt diesel, vil naturligvis ikke ha dieselmikrober på tanken.
 • Det oppstår aldri dieselmikrober av vann og diesel.
 • Dieselmikrober kan være påfylt, eller entret tanken via lufting, aldri oppstått i tanken.
 • Det må en ytre påvirkning til, for å påfylle dieselmikrober i en tank, dette skjer ikke av seg selv.

Hva kan skje med dieselmotoren ved angrep av Dieselmikrober?

 • Dieselmikrober er mikroskopiske og lever på vannflaten under dieselen. De livnærer seg av dieseloljen i tanken og formerer seg hyperraskt ved hjelp av celledeling.
 • Dieselmikrober etterlater seg en seig masse som også tetter filtre og skader tank, rør og motorsystem. Mindre mengder av dieselmikrober danner belegg i tank, rør og motorsystem som reduserer effekten av motoren. Oljeprodukter vil på lik linje med andre organiske stoff nedbrytes av mikroorganismer.
 • Diesel kan miste egenskapene sine etter kun 6 måneder i lagring.
 • Mikroorganismer i denne sammenheng omfatter bakterier, sopp og alger som i forbindelse med diesel blir ofte kalt «Dieseldyr» på folkemunne.
 • Når dieselmikrober vokser i dieselolje vil de gjennom sitt stoffskifte omdanne deler av dieseloljen til komponenter som er direkte skadelige for forbrenningsmotorer. Slimet legger seg som et sleipt lag i tanker og rørsystem, slik at rør og filtre tettes.
 • I dette belegget kan det påvises millioner av mikroorganismer eller dieselmikrober pr. gram diesel.
 • Mikroorganismene angriper og oksyderer flater i tanker og brennstoffsystem og gjør dermed betydelig skade på alle metalliske  Bakterievekst og andre dieselmikrober kan medføre nedsatt eller total svikt i drivstofftilførselen.

– Ved rens av dieseltanker, blir både tankene rengjort, og dieselen polert.

BÅT: Rens av dieseltank på båt, klikk her

ANLEGGSMASKIN: Rens av dieseltank på anleggsmaskin eller tank, klikk her

GENERATORTANK: Rens av dieseltank på generator eller tank, klikk her

DIESELANALYSERING: For analysering av drivstoff, klikk her

Spørsmål og svar

NEI! Dieseldyr er tilført tanken din, enten ved en fylling eller lufting – de oppstår ikke.

Ved å holde tankene fri for vann – vil det ikke være mulig for bakteriene å formere seg.

På en båt vil det normalt ta 1 dag som er satt av til undersøkelse av din båt med tilgang og adkomst til alle skottene i dine tanker, og deretter 1 veldig lang dag med å åpne frem og åpne tankene for å komme til i disse så vi kan rense de innvending. Les mer på fuel-service om dieseltankrens båt.

Kontakt Fuel-service, så kan de ta prøver og undersøke.

SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter