Strålingsteknologi

UVC reaktorer du nå skal lese om – kan leveres som et tilleggsprodukt til alle våre stasjonære rensemaskiner og er ekstremt effektivt for å eliminere bakterier, samtidig som du da unngår å benytte kjemikalier – Miljøvennlig, Bærekraftig og Sirkulærøkonomisk. Tenk smart!

Våre dieselrensemaskiner, er unike.

Vi i Fuel-service as er utviklere av dieselrensemaskiner. Vi er i dag fremst i verden på teknologien for rens av diesel, og er støttet av forskningsrådet. Hittil er ingen lengre fremme enn oss. Vi har kunnskapen, vi har teknologien, vi har erfaringen.

UVC – Stråling av Diesel:

Hva er UVC:

UV-stråling er magnetiske bølger med bølgelengder fra 100- til 400nm. Disse bølgene kan deles inn i fire kategorier; UVA, UVB, UVC og vakuum UV, der UVC er det mest interessante strålehygienisk sett. Grunnen til at UVC er mest interessant er fordi stråling disse bølgelengdene absorberes sterkt av DNA molekyler, samt at de har stor biologisk effekt.

UVC-området er fra 200- til 280nm, og som Store norske leksikon skriver, så faller dette området stort sett sammen med det såkalte bakteriedrepende området på 220-300nm. Strålingen kan betraktes som farlig selv i små doser. Den dreper altså bakterier, og har over lengre tid blitt brukt til desinfisering av både luft og vann, og nå også til eliminering av bakterier i Diesel. Dette vil da forhindre bruk av kjemikalier.

Ødelegger arvestoff og DNA:

Ultrafiolett C er lys i lave bølgelengder (100 – 280 nm) som desinfiserer ved å ødelegge nukleinsyre – stoffet som DNA og RNA er bygd opp av. Til eksempel vil UVC-lys på en armlengdes avstand ødelegge enkelt-trådet RNA (arvestoffet i mange virus) innen få minutter. I forsøket som påviste dette, var det lys i bølgelengde 254 nm som ble brukt. Denne er tilnærmet optimal for desinfeksjon, og er bølgelengden i lyskildene fra Philips som brukes i alle UVC-produktene vi tilbyr. UVC fungerer også mot muggsopper, sporer og lignende mikrober. Det er riktig at også UVB-stråler (280 – 315 nm) ødelegger DNA og RNA, men effekten er flere ganger dårligere enn UVC.

Viktig!

UVC fare
Direkte eksponering av UVC-stråler er skadelig for mennesker og dyr. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet krever at strålekilder er i en slik tilstand at risiko for stråleeksponering er så lav som mulig.

Categories of UV:

  • UVA is light from 320-400 nm
  • UVB is light from 280-320 nm
  • UVC is light from 200-280 nm
  • VUV is light from 100-200 nm
SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter