Har du fylt feil drivstoff på tanken? Få hjelp på stedet av fagfolk

feilfylling

Det er veldig leit hvis man opplever å ha fylt feil drivstoff på tanken. Enten det er diesel på bensinbil, eller bensin på dieselbil, så finnes det heldigvis profesjonell hjelp for deg når uhellet først er ute. Les videre for å lære mer om hvordan du kan takle feilfylling og unngå skader og reparasjonskostnader på bilen din.  

Hva skjer om du har fylt feil drivstoff?

Det er noen forskjeller når det kommer til bensin på en dieselbil, eller diesel på en bensinbil. Begge situasjonene kan være skadelige for bilen, men det er likevel noen forskjeller når det kommer til hvilket drivstoff dette gjelder. Hva som skjer avhenger av hvilken type drivstoff du har fylt på feil tank, og hvor mye du har fylt. Hovedregelen er uansett at man stopper bilen med en gang man oppdager feilen og slår av motoren, før man ringer etter hjelp. Det er veldig viktig å reagere riktig, slik at du unngår en potensielt dyr regning.

Bensin på en dieselbil

Dersom du har fylt bensin på en dieselbil, kan dette skade drivstoffsystemets smøring. Bensin har lavere energi enn diesel, og kan derfor ikke antennes på samme måte. Av og til kan det være mulig å starte bilen, men da vil du normalt oppleve en del bråk og risting fra motoren, før den til slutt stopper. Over tid vil bensin på en dieselbil uansett føre til store og dyre skader på motoren.

image

Diesel på en bensinbil

Det er også skadelig når diesel fylles i en bensinmotor. Diesel forbrenner ikke på samme måte, og dette påvirker bensinens ytelse. Når diesel fylles i en bensinbil, kan det føre til at diesel renner forbi motorens deler, noe som kan ødelegge ventilene og redusere kvaliteten på oljen i motoren.

Det er vanlig at motoren ikke vil starte, men hvis den gjør det, kan man oppleve dårlig tenning, støy, risting og til slutt motorstans. Uansett hvilken feil som har skjedd: Har du fylt feil drivstoff, så må drivstoffet ut, uansett hvor mye det er i tanken.

Få hjelp der hvor du er

Vi vet at feilfylling er en stressende situasjon, uansett når og hvor det skjer. Det er likevel viktig å holde hodet kaldt og vite at det finnes hjelp. La bilen stå der den er og kontakt Fuel-service på telefon: 02134.

Vi kommer til deg uansett tid på døgnet og hvor i Norge du befinner deg. Det tar normalt 20-60 minutter å tømme tanken, og eventuelt drivstoffsystemet ditt. Hvor lang tid det tar fra du ringer til vi kommer frem er avhengig av den generelle trafikken, og oppdragsmengden vår.

Ring oss for detaljert informasjon, slik at vi kan komme så raskt som mulig og hjelpe deg der hvor du er. La Fuel-service løse problemet for deg, slik at du får den tryggheten du fortjener på veien.

 

Folk spør ofte om: 
Tilbake til oversikten
SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter