image

Dieseldyr er en form for mikrobe som kan forårsake store problemer i drivstofftanken din og i kjøretøyet ditt generelt. Etter mange år i bransjen vet vi hvor viktig det er å opprettholde et rent og beskyttet drivstoffsystem, og derfor ønsker vi i Fuel-service å dele våre beste tips om hvordan du kan unngå at dieseldyr rammer tanken din.

Dieseldyr – hva er det egentlig?

Dieseldyr, også kjent som dieselmikrober, refererer til mikroskopiske organismer som formerer seg og trives godt i diesel og biodiesel. Disse organismer inkluderer ulike typer bakterier, sopp og alger. De trives spesielt godt i fuktige miljøer, og derfor finner vi dem ofte i drivstofftanker som ikke er tilstrekkelig beskyttet.

Dieseldyr kan forårsake en rekke problemer både for kjøretøyet ditt og for deg som bileier. Når mikroorganismene vokser og formerer seg i drivstofftanken din, dannes det en slimaktig masse kjent som biodiesel-biomasse. Denne massen kan tette igjen filtre, dyser og brennkammer, noe som resulterer i redusert ytelse. Du kan oppleve økt drivstofforbruk, tap av motorkraft og til og med motorstopp.

I tillegg til mekaniske problemer kan dieseldyr også forårsake korrosjon i drivstoffsystemet. Mikroorganismene produserer sure stoffer som kan angripe metaller og andre komponenter i drivstoffsystemet. Dette kan føre til lekkasjer, rust og andre alvorlige skader som kan være kostbare å reparere.

Dieseldyr - Hva er det, og hvordan kan du unngå at det rammer tanken din?

Slik unngår du at dieseldyr rammer tanken din

Heldigvis finnes det en rekke tiltak du kan ta for å beskytte tanken din mot dieseldyr. Vi har samlet noen nyttige tips som vil hjelpe deg med å opprettholde et rent drivstoffsystem:

  1. Oppbevar drivstoffet riktig: Sørg for at drivstofftanken din er tett og i god stand. Unngå å etterfylle med drivstoff fra ukjente leverandører. Velg heller pålitelige stasjoner som jevnlig vedlikeholder drivstoffanlegget.
  2. Bruk drivstofftilsetningsstoffer: Drivstofftilsetningsstoffer spesielt utviklet for å bekjempe dieseldyr kan være svært effektive. Disse tilsetningene dreper og forebygger vekst av mikroorganismer i drivstoffet ditt. Velg et anerkjent tilsetningsstoff som er egnet for din dieselmotor.
  3. Regelmessig vedlikehold: Planlegg regelmessig vedlikehold og rengjøring av drivstoffsystemet ditt. Dette inkluderer rensing av drivstofftanken, bytte av filtre og inspeksjon av drivstoffslanger og tilkoblinger. Et grundig vedlikeholdsprogram kan oppdage og håndtere eventuelle problemer før de blir alvorlige.
  4. Hold drivstofftanken tørr: Reduser fuktighet i drivstofftanken ved å holde lokket tett og tørt. Fuktighet er en viktig faktor for vekst av dieseldyr, så det er viktig å redusere muligheten for kondensering inne i tanken
  5. Konsulter eksperter: Hvis du oppdager problemer med drivstoffet ditt, som tilstopping av filtre eller tap av motorkraft, bør du søke hjelp fra profesjonelle drivstoffspesialister. De kan utføre en grundig inspeksjon og tilby løsninger for å rense og beskytte drivstoffsystemet ditt.

Vi forstår at problemer med dieseldyr kan være frustrerende og kostbare. Derfor er det viktig å være proaktiv og ta de nødvendige tiltakene for å unngå at det rammer tanken din. Ved å følge disse tipsene og være oppmerksom på kvaliteten på drivstoffet ditt, kan du bidra til å opprettholde et sunt drivstoffsystem og forlenge levetiden til kjøretøyet ditt.

Hvis uhellet først er ute er Fuel-Service her for å hjelpe, i tillegg til å kunne svare på alle dine drivstoffrelaterte spørsmål og bekymringer. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon eller råd om hvordan du kan beskytte drivstoffet ditt mot dieseldyr, du kan lese mer om tjenestene våre her. Vi sørger for at du får en pålitelig og effektiv kjøreopplevelse hver gang du fyller tanken.

Folk spør ofte om:

Tilbake til oversikten
SwedishDanishFinlandEnglish
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter